Kokos och nötkaka utan ägg (diabetes)

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god och saftig kaka som passar såväl veganer,ägg allergiker eller diabetiker. Eller om man bara vill ha något gott till fika som är nyttigare. Rekomenderas varmt och kan ändras med lite fantasi. Ex glasyrer eller liknande.

Ingredienser

  • 6 dl dinkelmjöl eller vetemjöl om man vill
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 ½ dl hackade nötter eller mandlar
  • 3 ½ dl fruktsocker eller strösocker om man vill
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gr mjölkfritt margarin eller smör om man vill
  • 3 dl kallt vatten
  • Ev smält sockerfri choklad
  • Instruktioner

    Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet. Tillsätt vätskan till de torra ingredienserna och rör så lite som möjligt. Smörj en springform och bröa med kokosflingor. Grädda 45 min i 175 grader. Smält choklad och bred över kakan när den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben