Kokos- och nougatkladdkaka

Serverar: 8 portioner

Underbart god kladdkaka från Elin Nielsen i Uppsala.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 50 g mörk choklad (alt. valfri choklad)
  • Kokosflingor till formen
  • 100 g Odense- eller Guldnougat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
    3. Smält smöret i en kastrull.
    4. Vispa samman ägg och socker.
    5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
    6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
    7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
    8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
    9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HUMPILA 17 augusti 2010

    Detta var en väldigt god och farlig kaka. Självskriven 5:a

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben