Underbart god kladdkaka från Elin Nielsen i Uppsala.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
50 g mörk choklad (alt. valfri choklad)
Kokosflingor till formen
100 g Odense- eller Guldnougat
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
Smält smöret i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker.
Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
Detta var en väldigt god och farlig kaka. Självskriven 5:a