Kokos Surprise

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 45 minuter

En himlagod långpannakaka. Något att pröva för dig som tänker bjuda på fredagsfika på jobbet, eller när du inviterar in släktingar till kaffe nästa gång.

Ingredienser

  • 190 g smör
  • 210 g socker
  • 6 äggulor
  • 400 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 äggvitor
  • 450 g socker
  • 200 g kokosflingor
  • 4½ msk kakao
  • 2 dl hallonsylt
  • 100 g mörk smält choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och sockret vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt det samt mjöl och bakpulver.
    2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i degen och grädda 25 minuter i 200 grader. Bred på hallonsylten på den varma kakan.
    3. Vispa vitorna lätt, tillsätt 3 msk socker och vispa till hårt skum. Vänd ner kakao, kokos och resten av sockret. Fyll en spritspåse och spritsa ut i zick-zackmönster om man vill, annars går det bra att breda ut med en degskrapa,och bilda små toppar av marängen.
    4. Grädda ytterligare i 20 minuter i 200 grader.
    5. Låt kakan svalna.Skär kakan i fyrkanter, 6x6 cm. Pensla med smält choklad på kanterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben