Kokosglass
Den här glassen är bland det godaste jag ätit, görs lätt med glassmaskin.
Ingredienser
2 dl kokosflingor, rostade
2 dl strösocker
2 ägg
2 msk mjöl
1 krm salt
4 dl mjölk
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Vispa socker och ägg ljust och poröst. Rör i mjöl och salt.
Värm mjölken i en kastrull tills den sjuder. Tillsätt äggsmeten under vispning och sjud tills krämen tjocknar något. Se till att det inte kokar.
Ta kastrullen från värmen och rör ner koksflingorna. Låt krämen svalna. Blanda i grädde och vaniljsocker.
Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var 20:e minut under 3-4 timmar.
Eller: Låt krämen stå övertäck i kylskåp i några timmar för att kallna. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
Liknande recept
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Laktosfri kokosglass med thaibasilika
30 min
4
Kokosglass
1
Blåbär/banan och kokosglass
3.5
5 min
3-4
2
Mango- och kokosglass
5 min
2
Exotiskt fruktpaket med vit choklad
4
Fruktsallad med kokosglass
5
6
Glaserad ananas med lime, muscovadoråsocker och kokosglass
3.5
4
2
Ananascarpaccio med hemgjord kokosglass och vit choklad
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!