Kokosglass

Serverar: 1 portioner

Med lite gelatin i glassen blir den mjuk och lätt att göra snygga glasskulor av. Låt glassen stå framme ca 20 min innan den serveras.

Ingredienser

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk limesaft, pressad
  • 2 msk Malibu kokosrom
  • Ev 2 st äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och låt det sjuda några minuter. Tag upp gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Blanda ner kokosmjölk, limesaft samt eventuellt kokosrom. Låt blandningen kallna, helst i kyl några timmar.
    2. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och blanda ner dem i den kalla glassmeten. Kör glassen i omgångar i en glassmaskin till fryst konsistens. Förvara glassen i frysen i något med tättslutande lock.
    3. Vid servering låt glassen stå i rumstemperatur ca 20 min. Servera med olika frukter och bär och eventuellt lite rostade kokosflagor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben