En god dessert som är både syrlig, söt och svalkande.
Ingredienser
300 g späd rabarber
½ dl vatten
1 dl socker
1 ½ dl kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Riven blockchoklad
Jordgubbar
Instruktioner
Ansa och skär rabarbern i tunna skivor.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och socker.
Låt allt sjuda på svag värme under lock tills rabarbern mosar sig.
Låt det kallna.
Vispa grädden till skum i en skål.Rör samman äggulor och vaniljsocker.
Rör ner äggblandningen i grädden.Tillsätt kokosflingor och rabarbermoset.Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form och täck med plastfolie.
Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 20 minuter innan den ska serveras.