Kokosglass med rabarber

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En god dessert som är både syrlig, söt och svalkande.

Ingredienser

  • 300 g späd rabarber
  • ½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Riven blockchoklad
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Låt allt sjuda på svag värme under lock tills rabarbern mosar sig.
    2. Låt det kallna.
    3. Vispa grädden till skum i en skål.Rör samman äggulor och vaniljsocker. Rör ner äggblandningen i grädden.Tillsätt kokosflingor och rabarbermoset.Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form och täck med plastfolie.
    4. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
    5. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 20 minuter innan den ska serveras.
    6. Garnera med jordgubbar och chokladrasp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben