Kokoskyckling med chili och jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket god rätt och perfekt att ha med i matlådan med en liten fruktsallad till dessert.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfilé(er)
  • 1 st gul lök(ar)
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • Salt
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk soja
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 msk jordnötssmör
  • 4 dl kokosmjölk lätt
  • Serveras med
  • Basmatiris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Tillagning 1. Skär kyckling i bitar. Hacka lök och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukt.
    2. 2. Fräs kyckling och lök i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlök och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.
    3. Servera med basmatiris och en sallad.
    4. Näringsvärde: Energi (KJ) 3200 Energi (Kcal) 765 Kolhydrater (g) 67 Protein (g) 39 Fett (g) 36

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 11 november 2012

    Den här rätten kommer att förgylla nån dag den här veckan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben