Kokosmuffins med crisp

Serverar: 16 portioner

Saftiga muffins med kokoscrisp.

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl filmjölk eller yoghurt
  • ”Crisp”
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220°C.
    2. Ställ ut muffinsformar på en plåt, ta gärna dubbla formar.
    3. Börja med ”crispet”: Smält smör i en gryta, rör ner sockret och kokosen. Ställ åt sidan.
    4. Sedan smeten: Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, rör sedan ner övriga ingredienser i bunken, blanda väl.
    5. Fyll formarna till lite mer än hälften med smet, sedan en klick ”crisp” på.
    6. Grädda lite längre ner i ugnen i ca 10 min.
    7. Servera gärna dessa ”nyttiga” muffins med vaniljglass till.
    8. Kan givetvis göras utan ”crisp” på ifall man vill vara lite sundare.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 23 juni 2008

    Hej! trevligt att du lagt in mitt recept/Kram Linda

    flabbstinasklubbhus 18 januari 2010

    Goda muffins men lite för feta man såg fettet bubbla som vulkaner i ugnen. men smeten var mycket god ^_^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben