Kokospaj med marängtopp

Serverar: 16 portioner

En läcker paj med fluffigt, frasigt marängtäcke.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • Marängtopp
  • 3 rumsvarma äggvitor
  • ½ krm ättika eller pressad citron
  • 2 dl socker
  • Dekoration
  • Färska hallon
  • ½ dl hyvlad kokos
  • 1-2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten.
    3. Rör eller vispa kokosmjölken så att eventuella klumpar löses upp. Blanda ner den i smeten. Häll smeten i en smörad paj- eller springform, ca 25 cm i diameter.
    4. Vispa äggvitorna med ättika till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa hela tiden. När allt socker är i och smeten blivit så hård att du kan vända skålen upp och ner är marängen klar. Bred ut eller spritsa den över kakan.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över folie om marängen börjar bli brun. Låt kakan svalna.
    6. Toppa kakan med hallon och kokos. Pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben