Kokospanerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Snabb vardagsrätt. Passar utmärkt till linssallad eller potatis och kall sås. Funkar att göra dubbelt av fisken och frysa in ostekt så går det ännu fortare nästa gång.

Ingredienser

  • 600-800 g fiskfilé, torsk eller hoki passar bra
  • 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl kokosflingor
  • 1-2 msk olja
  • 1-2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i 3 cm breda bitar.
    2. Ta fram 3 djupa tallrikar. Det ska vara fullkornsdinkel i en, uppvispade ägg i en och en blandning av ströbröd och kokos i den tredje.
    3. Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i kokosblandningen. Salta och peppra.
    4. Stek på medelvärme tills fisken fått färg på bägge sidor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben