Kokospanerad fiskfilé med ingefärsnudlar.

Serverar: 4 portioner

Härlig rätt som smakar gudomligt. Kokosfisken kan naturligtvis serveras med ris eller potatis istället för ingefärsnudlar.

Ingredienser

  • 600-800 g sejfiléer eller annan vit fisk som hoki eller kolja
  • 1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefärsnudlar
  • 2 rödlökar
  • 100 g vitkål
  • 1 broccolihuvud
  • 4 morötter
  • Ca 3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 300 g risnudlar
  • Instruktioner

    1. Skär fiskfilén i 3 cm breda bitar. Ta fram 3 djupa tallrikar. Det ska vara fullkornsdinkel i en, uppvispat ägg i en och en blandning av ströbröd och kokosflingor i den tredje.
    2. Vänd fiskbitarna i mjölet, doppa dem i det uppvispade ägget och sist i kokosblandningen. Salta och peppra. Stek på medelvärme i olja och smör tills fisken fått fin färg på bägge sidor.
    3. Ingefärsnudlar: Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla vitkålen och bryt broccolin i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och riv ingefäran och vitlöken.
    4. Fräs grönsakerna, ingefäran och vitlöken i olivoljan. Woka bara en kort stund så att grönsakerna behåller sin krispighet. Häll på sesamolja, soja och mango chutney.
    5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan med grönsakerna. Vänd runt.
    6. Servera ingefärsnudlarna med fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben