Kokospanerad soja- och ingefärsfisk med stekt ris

Serverar: 4 portioner

Fisk med asiatisk touch

Ingredienser

  • 0,5 dl kokosflingor till rostning
  • 400 g fryst sejfilé eller annan vit fiskfilé, tinad
  • 1-2 msk soja eller katjap manis
  • 3 krm salt
  • 3-5 krm ingefära
  • 0,5 dl kokosflingor till panering
  • 0,5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 msk flytande margarin eller rapsolja
  • Stekt ris
  • 2 morötter (ca 150 g), i tunna strimlor
  • 200 g broccoli, i små buketter
  • 4-5 salladslökar (ca 100g), i tunna skivor
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 ägg, uppvispade
  • Ca 8 kokt långkornigt ris (2,5 dl okokt)
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 citron, i klyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta kokosflingorna ljusbruna i en torr het stekpanna. Häll upp dem på ett fat.
    2. Torka av fisken och skär den i bitar. Blanda soja, salt och ingefära och pensla fisken med det. Blanda kokos och mjöl. Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem gyllengula i fettet. Ta upp dem ur pannan.
    3. Fräs morot och broccoli i fettet tills de börjar mjukna. Lägg i löken och stek någon minut till. Blanda sedan ner ägg och ris och stek under omrörning tills riset är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
    4. Strö på kokos och servera ris och fisk med citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    almegran 21 juli 2009

    Riktigt gott! Känner i efterhand att jag inte borde varit så feg med ingefäran, tog ca 3 tsk men kunde nog ha tagit 5. Dessutom gjorde jag en sås av cremé fraiche och mango chutney till och det passade bra!

    gds877 29 september 2009

    Gott familjen tyckte om det också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben