Kokospanerade räkor

Serverar: 4 portioner

Ett Cubanskt recept, tycker man inte om kokosen kan man hoppa över den.

Ingredienser

  • 20 stora räkor
  • Marinad
  • 2 rivna eller finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 tsk Dansukker mörkt muscovadoråsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Panering
  • 4 msk kokosflingor
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 uppvispade ägg
  • Fritering
  • Olja
  • Garnering
  • Limeklyftor
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna, men låt gärna stjärten vara kvar. Blanda samman vitlök, citronsaft, muscovadoråsocker, salt och peppar till marinaden i en skål. Lägg i räkorna. Låt stå i kylskåp i cirka 1 timme.
    2. Blanda kokos och gräslök på en tallrik. Slå sönder äggen i en skål. Doppa räkorna först i det uppvispade ägget och vänd dem därefter i kokosblandningen. Fritera dem i upphettad olja i cirka 1 minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben