Kokospannacotta

Serverar: 6-8 portioner

En läcker midsommardessert som kan lagas nästan klar dagen innan den ska bjudas.

Ingredienser

  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 3 msk pressad citron
  • 3 gelatinblad blötlagda i kallt vatten
  • Garnering
  • Skivade jordgubbar
  • Röd gelé
  • Instruktioner

    1. Koka upp kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft i en kastrull.
    2. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem försiktigt i gräddblandningen. Låt kallna och rör om då och då.
    3. Fyll smeten i 6-8 vattensköljda glas och låt dem stå i kylen i minst 2 timmar, men gärna över natten.
    4. Garnera med skivade jordgubbar som penslas med lite smält röd gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben