Jordgubbs- och kokospannacotta med rostade kokosflarn

Serverar: 10 portioner

Pysslig version av pannacotta med kokos och dallrande gelé

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 3 gelatinblad
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 3 msk pressad citron
  • Jordgubbsgelé
  • 2 gelatinblad
  • 100 g skivade jordgubbar
  • 2 ½ dl vitt vin
  • 5 msk socker
  • 150 g jordgubbar
  • Rostad kokos
  • 1 kokosnöt
  • Instruktioner

    1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Låt kokosmjölk, grädde, socker och citronsaft koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädd- och kokosblandningen. Blanda utan att det skummar sig. Låt svalna en stund. Fyll smeten i 10 små vattensköljda glas, ca 1 dl. Låt dem stå i kylen minst 3 timmar för att stelna innan jordgubbsjellyn hälls på.
    2. Jordgubbsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Låt skivade jordgubbar, vitt vin och socker koka upp i en kastrull. Lyft upp gelatinbladen och rör ner dem i jordgubbslagen. Sila lagen genom en finmaskig sil. Låt svalna.
    3. Skölj och rensa de hela jordgubbarna, skär dem i små tärningar och blanda ner dem i jordgubbslagen. När pannacottan har stelnat i kylen efter minst 2 timmar, häll ett lager jordgubbsgelé på varje och låt stå och stelna i kylen ytterligare ca 2 timmar.
    4. Rostad kokos: Sätt ugnen på 250 grader. När ugnen är varm sätt in den hela kokosnöten 20-30 minuter, den ska spricka i skalet. Knacka och ta bort det tjocka skalet. Det tunna skalet skalas bort med en skalare. Sänk ugnsvärmen till 125 grader. Hyvla kokosen i tunna skivor med en osthyvel. Lägg kokosen på en plåt och rosta i ugnen tills de har torkat och fått lite färg, 20- 30 minuter.
    5. Ta ut pannacottan ur kylen ca 15 minuter före servering. servera de rostade kokosskivorna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben