Kokospannkakor

Serverar: 15 portioner

Mums.

Ingredienser

  • 150 g rismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk koksflingor
  • 2 msk smör till stekning
  • Till servering
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk råsocker
  • 2 miniananas
  • Instruktioner

    Blanda rismjöl, socker och salt i en skål. Vispa ner kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet. Rör ner kokosen. Hetta upp lite smör i en crêpespanna (ca 16 cm i diameter). Häll i ca 1/2 dl smet och grädda tunna, gyllengula små pannkakor. Håll dem varma under folie medan resten av smeten gräddas. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna ca 1 min. Blanda dem med råsockret. Skala och skiva ananasen. Servera pannkakorna med kokos- och sockerblandningen och ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben