Kokospannkaka med saffran

Serverar: 2 portioner

Spännande och annorlunda. Glutenfri.

Ingredienser

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • ½ krm salt
  • 0,5 g saffran
  • Instruktioner

    1. Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl. Blanda kokosmjölet med saffran, salt, grädde och ägg. Låt dra 5-10 minuter. Smält lite smör i en stekpanna eller stekhäll, klicka ut i små plättar av smeten och stek på medellågvärme tills plättarna fått fin färg.
    2. Väldigt goda med hallon- eller körsbärssylt och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Melindrea 8 september 2008

    Går även mycket bra som våfflor, även om jag aldrig testat att ha saffran i - jag äter dem naturella, med turkisk yoghurt och antingen litet tinade bär eller något salt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben