Kokosparfait med mynta

Serverar: 4 portioner

Myntans friskhet bryter av mot parfaitens sötma.

Ingredienser

  • 1 dl kokosflingor
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk färsk, hackad mynta
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Rosta kokosen i en torr het stekpanna tills den blir ljusbrun.
    2. Rör ihop äggulor, florsocker, mynta och kokosmjölk.
    3. Vispa grädden. Rör ner grädde och kokos i äggsmeten. Häll i en avlång form, täck med plast. Frys i minst 4 timmar.
    4. Ta fram kokosparfaiten och låt stå i kyl ca 30 min före servering. Stjälp upp parfaiten på en skärbräda. Skär den i skivor och sedan på diagonalen. Servera med frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben