Kokosparfait med vaniljkokta rabarber

Serverar: 4 portioner

En super dessert nu under sommaren. Eller frys in rabarber och ha det i vinter

Ingredienser

  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 8 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 förpackning kokoskräm (250 g), en fetare kokosmjölk som finns på asiatiska hyllan i butiken
  • Rabarber
  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna så att den blir en aning gulbrun. Låt svalna. Vispa äggulor och florsocker poröst, vispa grädden. Vänd ihop äggvispet med grädden och kokoskrämen, blanda i den rostade kokosen. Klä en 1˛-liters brödform med fuktad plastfilm, häll i smeten och vik över plastfilmen. Ställ i frysen, helst över natten men minst 4 timmar.
    2. Rabarber Ansa, skala och skär rabarberna i bitar. Skär upp vaniljstången på längden, skrapa ur fröna ner i en kastrull. Lägg i stången och tillsätt vatten och socker. Koka upp och låt koka sakta i 2 minuter. Lägg i rabarberna och koka i ytterligare 2 minuter. Låt svalna före servering. Ställ parfaiten i kylen 45 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben