Kokossmulpaj med äppel

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Blev bjuden på denna otroligt goda äppelpaj och var tvungen och få receptet. Den här görs lite då och då. Snabb och enkel och göra. Kokosen kan bytas ut mot havregryn om man vill ha en liten "matigare" äppelpaj

Ingredienser

  • 8-10 äpplen
  • 0,5-1 tsk kanel
  • 100 g smör
  • 1dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1½ dl kokosflingor eller havregryn
  • Instruktioner

    1. Smörj en liten långpanna. Skala och klyfta äpplena. Lägg äpplena i formen och strö över kanel.
    2. Blanda ihop socker, vaniljsocker, vetemjöl, kokosflingor (havregryn) och smör till en smuldeg.
    3. Fördela smuldegen över äpplena.
    4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter.
    5. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben