Kokostårta med ananas- och limefyllning

Serverar: 10 portioner

En riktig kokosdröm med exotisk fyllning.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, skalet (spara limesaften till fyllningen)
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokos
  • Ananas- och limefyllning
  • 1 burk ananasringar, ca 225 g
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk Malibulikör (kan uteslutas)
  • Ca 1½-2 msk marsánpulver
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Ca 2-3 dl vispgrädde
  • ½-1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla två formar, ca 16-18 cm i diameter.
    2. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Vispa i äggen, ett i taget till en pösig smet. Blanda kokosmjölk, vaniljsocker och limeskal i en separat skål. Rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en skål. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
    3. Häll smeten i formarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är gyllene och börjar släppa från kanten. Låt dem stå några minuter i sina formar. Stjälp upp kakorna och låt dem svalna helt under en bakduk.
    4. Ananas- och limefyllning: Fyllningen ska räcka till 2 lager. Hacka ananasen. Rör ihop den med limesaft. Malibu och marsánpulver. Låt stå en stund så att marsánpulvret får tid att svälla.
    5. Dela varje botten i två delar. Bred ananasfyllning på två bottnar och vispad grädde på en. Toppa med en botten. Klä tårtan i vispad grädde och täck den med kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben