Kokt fisk med currysås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Red såsen med majsstärkelse Stek i laktosfritt smör och använd laktosfri mjölkdryck

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé, tex sej, kolja el pangasius
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hela vitpepparkorn
  • 400 g räkor med skal
  • Dill
  • Currysås
  • 1 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Instruktioner

    Börja med såsen: Smält smöret och fräs curryn. Tillsätt mjölet och blanda. Späd med mjölk. Låt såsen sjuda 3 min. Tillsätt buljongtärningen. Salta och peppra. Koka upp vatten, salt och pepparkorn. Lägg ner fisken och sjud några min tills den är kokt. Skala räkorna. Servera fisken med currysås, räkor, dill, kokt potatis och gröna ärter, råa morötter och tomat

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben