kokt fisk med räksås

Serverar: 4 portioner

God och enkel.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, tex rödtunga eller hajmal
  • Salt
  • Peppar
  • Räksås
  • 1/2 kg räkor med skal
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1/2 hackad lök
  • 1 morot i slantar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Salta och peppra fiskfiléerna. Rulla eller vik dem dubbla och lägg på smord ugnssäker form. Täck med folie och sätt in formen i ugnen i ca. 20 min.
    3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Hetta upp olja i en gryta och lägg i räkskalen, fräs dem ett par minuter. Häll på vatten och vin och tillsätt lök, morötter, tomatpure, timjan och lagerblad. Koka under lock i 20 min.
    4. Sila buljongen. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med räkbuljong och grädde och vispa såsen slät. Koka ett par minuter.
    5. Smaka av med salt och peppar och rör i räkorna. Servera fisken med räksås, kokt potatis och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben