Kokt sej med ägg och räksås

Serverar: 2 portioner

God och lättlagad fisk

Ingredienser

  • 250 g sej el torsk
  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 msk salt
  • Sås
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 msk margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl mellanmjölk
  • 0,15 st buljongtärning
  • 50 g skalade räkor
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 0,5 dl finhackad persilja
  • 0,5 kg potatis
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt i en låg vid panna. Lår fisken koka i 3-4 min. Ta upp med hålslev. Häll ut spadet.
    2. Sås: Koka äggen i 7-8 min. Smält margarin i en kastrull. Strö över mjöl och rör så att det smälter. Späd med mjölk. Låt koka i 5 min. Tillsätt buljong, hackat ägg och räkor. Låt såsen bli riktigt varm. Smaksätt med cayennepeppar, salt och vitpeppar, strö sedan över klippt persilja.
    3. Servera med potatis och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben