Kondiskakor

Enkla kakor, med rykande åtgång.Förvara dem helst i frysen, och ta fram dem samtidigt som du sätter på kaffe eller the.

Ingredienser

  • Kakor
  • 4 äggvitor
  • 5 dl florsocker
  • 200 g sötmandel
  • 25 g hasselnötter
  • Fyllning
  • 100 g smör el margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda alla torra ingredienser och rör ner försiktigt i äggvitorna.
    2. Lägg teskedsvis på bakplåtspapper. ( Inte för mycket, de blir större i ugnen) Grädda tills de fått fin färg ca 10 min i 175 grader.
    3. Blanda undertiden det mjuka smöret med resten av ingredienserna.
    4. När kakorna svalnat läggs de ihop 2 och 2 med kräm mellan.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    25
    1
    5
    10 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben