Konditorkräm Vanilj

Tid: 30 minuter

Denna kräm kan användas i både tårtor och desserter eller som fyllning i vaniljbullar. Det går också alldeles utmärkt att smaksätta krämen med både kaffe och cognac, eller kanske choklad.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 125 g strösocker
  • 40 g Maizena
  • 25 g smör (helst osaltat)
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull. Häll i mjölken och låt det koka upp. Tag därefter av från spisen. Låt vaniljen dra i 15 minuter.
    2. Vispa äggulorna med socker och maizena, det ska vara fluffigt. Häll därefter på den ljumma mjölken under samtidig vispning tills den blir en slät blandning.
    3. Värm blandningen under ständig omrörning/vispning tills den kokat upp. Ta av den från värmen och piska i smöret.
    4. Låt den nykokta krämen passeras i en fin sil, därefter bör den kylas hastigt. Täck med plastfolie.
    5. Det går att smaksätta krämen med choklad, kaffe, likörer. Krämen kan också frysas och tinas i mikrovågsugn. Genom att koka upp den igen, så blir den fin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben