Konjaks- och valnötssås

Serverar: 8-10 portioner

Bäst till kött, ska serveras varm.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl kraftig kalvfond
  • 2½ dl konjak
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 dl valnötter, rostade och hackade
  • Instruktioner

    1. Bryn löken i smöret i en tjockbottnad kastrull. Låt löken bli mjuk.
    2. Vispa ur mjölet i den brynta löken med visp, tillsätt fond och konjak. Peppra. Låt såsen koka ihop på stark värme under omrörning cirka 7 minuter. Salta. Tillsätt valnötterna strax före servering.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben