Konjaksgratinerad hummer

Serverar: 4-8 portioner

Suverän förrätt till festliga tillfällen. Smöret passar utmärkt till andra skaldjur som räkor och kräftor. Även champinjoner blir goda att gratinera med konjakssmöret.

Ingredienser

  • 4 humrar
  • 400 g extrasaltat smör
  • 4 msk hackad persilja
  • 2 msk senap
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennepeppar
  • 4 cl konjak
  • Instruktioner

    1. Konjakssmöret görs med fördel i förväg och förvaras i frysen.
    2. Blanda ner ingredienserna i de rumsvarma smöret, antingen i en mixer eller med en gaffel. Fördela ut smöret i lite plastfolie och rulla till en korv. Lägg smöret i frysen.
    3. Humrarna läggs på rygg, skär ett snitt från huvud ner till stjärten utan att skära rakt igenom. Knäck klorna så att smakerna från smöret kommer in.
    4. Tag fram smöret ur frysen och skär i ½ cm tjocka skivor. Lägg humrarna i en ugnsfast form. Fyll sedan smöret i skåran, samt lägg smörskivor ovanpå klorna.
    5. Gratinera sedan humrarna med grillfunktionen i 225-250 grader tills smöret smält ca 10-15 min, ös gärna smöret några gånger.
    6. Serveras med vitt bröd att doppa i smöret.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    puhbjornen 16 augusti 2009

    Gjorde kryddsmöret till havskräftor, blev helt underbart gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben