Konjakskrans med vaniljgrädde

Ett mycket gammalt recept som är väl värt att återuppliva.

Ingredienser

  • 2 ägg, delade i gulor och vitor
  • 1 dl socker
  • 1 msk socker
  • 100 g skållad och skalad sötmandel
  • 1 tsk potatismjöl
  • Sockerlag
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1/2-3/4 dl konjak
  • Till grädden
  • 1½ dl grädde
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en hålform noga.
    2. Mal mandeln och vispa äggvitorna hårt. Rör gulorna med sockret och tillsätt mandeln, potatismjölet och äggvitorna.
    3. Grädda kakan och låt den svalna något.
    4. Koka sockerlagen och häll i konjaken. Stick små hål i kakan, använd en provsticka. Pensla lagen över kakan, allt ska penslas på. Låt kakan stå till nästa dag för att safta till sig. Rör äggulan med vaniljsockret och tillsätt den vispade grädden. Fyll "hålet" i kakan med vaniljgrädden.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben