Korianderkavring med lök och morötter

Serverar: 1-2 portioner

Tid: 2 timmar

En lite ljusare och luftigare kavring med härlig saftighet och smak. Skivas i tunna skivor och går perfekt att frysa in. Bon Apetit!

Ingredienser

  • ½ l filmjölk (gärna extra krämig)
  • 2 dl ljus sirap
  • 1-2 morötter (100 g)
  • ½ dl rostad lök
  • 1 msk koriander (mald)
  • 11-12 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • Smör till smörjning
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa 1 stor avlång brödform på ca 3 liter, eller 2 mindre. Riv morötterna fint eller grovt efter egen smak. Lägg alla ingredienser i en degbunke och blanda med degkrokar. Smeten ska bli tjock, seg och kladdig. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda på nedersta falsen i ca 90-105 minuter. Den kortare tiden om ni gör i 2 formar. Vält ur formen och låt svalna helt invirad i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben