Kornkringlor - diabetes

Serverar: 18-20 portioner

Om man vill kan man pensla dem med ex. vatten och stö lite socker el. dyligt på till servering.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 dl lättmjölk
  • 2 dl filmjölk (0,5% fett)
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 2 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl + 1 dl vetemjöl till utbakningen
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Smält fettet och blanda det med mjölken och filmjölken. Låt degspadet bli fingervarmt innan du smular i jästen och rör om så att den löser sig.
    3. Tillsätt salt och de olika mjölsorterna tillsammans med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter.
    4. Skrapa ned degen på mjölat bord och rulla ut fingertjocka längder, ca 16 cm långa. Forma till kringlor och låt dem jäsa på plåten i 20–30 minuter.
    5. Grädda till lagom färg på mittfalsen, 10–12 minuter. Servera kringlorna precis som de är eller med smörgåsfett eller någon smaksatt ostmassa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben