Korv- och rotfruktspanna i krämig sås

Serverar: 4 portioner

Från Kryddburken

Ingredienser

  • 800 g falukorv
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1 dl klippt persilja
  • 1 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ½ msk kalvfond
  • Ev. maizenamjöl + lite vatten till redning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär falukorven i halvmånar och stek i stekpanna. Lägg åt sidan så länge. Skär lök, purjo, morötter och palsternacka i mindre bitar el. stavar. Stek i stekpanna i en klick smör och lite olja tills löken blivit genomskinlig. Slå på grädden och mjölken och klicka i senap och kalvfonden. Låt allt få koka upp och sänk värmen. Koka försiktigt tills grönsakerna mjuknat, 5-10 minuter. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Finhacka persilja och strö över. Smaka ev. av med salt och peppar.
    2. Servera förslagsvis med ris & bulgur-blandning som är saftigt och gott och strö över lite extra persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben