Korvpanna med potatis och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mycket lättlagad och god middagsrätt. Välj korv efter tycke och smak med eller utan starka kryddor.

Ingredienser

  • 2 stora skivade potatisar
  • 2 msk olja
  • 8 korvar
  • 1 rödlök, delad i 8 delar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 dl rött vin
  • 1 1/2 dl passerade tomater
  • 2 stora tomater, skurna i 8 bitar
  • 175 g förvällda broccolibuketter
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Strimlad färsk basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka potatiskivorna i 7 minuter. Låt dem rinna av väl. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korven i 5 minuter runtom. Lägg i rödlöken och fräs i ytterligare 5 minuter under omrörning. Blanda ner tomatpuré, vin och passerad tomater. Tillsätt tomatklyftor, broccolibuketter och hackad basilika och blanda väl. Lägg potatisen i pannan och låt blandingen småkoka i ca 10 minuter till korven är färdig. Krydda med salt och peppar. Garnera med basilika och servera rätten varm direkt ur pannan.
    2. Tips: I stället för passerade tomater kan du använda konserverade hela eller krossade tomater. Om man inte gillar broccokli kan man använda andra grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben