Korvrätt på Agas sätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En lättlagad ugnsrätt som både är billig och överraskande god !!!

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • 1/2 dl vinäger
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk senap
  • 1 msk arrowrot
  • 2 msk kallt vatten
  • 6-7 potatisar, kokta, ca 500 g
  • 6-8 wienerkorvar
  • 1 dl finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och 2 msk matfetti en kastrull. Skala och hacka löken, tillsätt denna och låt den koka mjuk. Beräkna ca 3 min.
    2. Häll i vinäger, mjölk och tomatpuré. Smaka av med salt, peppar och senap. Gör ev en redning av arrowrot och vatten och red av såsen. Låt koka upp.
    3. Skär potatisen i tunna skivor, lägg ner dem i kastrullen. Skär korven i skivor, bryn dem hastigt i 1 msk matfett i stekpanna och lägg därefter ner den i kastrullen. Låt rätten småputtra några minuter.
    4. Häll över alltsammans i en ugnssäker form. Gratinera rätten ca 30 min i 210 grader ugnsvärme eller tills ytan är läckert gyllenbrun. Bjud rätten överströdd med gräslök.
    5. Gott att servera till: Fullkornsbröd och smör. Senap

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben