Korvspett med sötpotatis och dipp

Serverar: 4 portioner

Läckra spett med sötpotatis och en fräsch dipp med lite sting. Ibland är det enkla godast!

Ingredienser

  • 500 g falukorv eller kycklingkorv
  • 2 sötpotatisar, á ca 400g
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 gurka
  • ½ lime
  • 1 tsk socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär korven i långa stavar och trä på spett. Skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Pensla med olja. Stek i grillpanna, ca 10 minuter, eller lägg på en ugnsplåt och rosta i ugnen i 10-15 minuter. Salta.
    2. Skala och skär gurkan i små tärningar. Riv limeskal och pressa över saften. Blanda runt med socker. Blanda créme fraiche med sweet chili till en sås.
    3. Stek korvarna i en grillpanna eller på grillen tills de är genomvarma. Servera med gurksalladen, sötpotatis och såsen plus eventuellt en limeklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben