Kotlettgryta med svamp
Serverar:
4 portioner
Tid:
40 minuter
En snabb vardagsrätt när man har bråttom.
Ingredienser
4 kotletter
1 gul lök
Ca 300 g färska champinjoner
eller 1-2 burkar konserverade à ca 200 g
1-2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ½ dl grädde
(1 tsk äkta soja)
2 msk hackad persilja
Instruktioner
Skala och finhacka löken
Skölj och skiva champinjonerna, eller häll av spadet på de konserverade och skiva dem ev.
Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i en stekpanna.
Lägg över alltsammans i en gryta.
Salta och krydda. Tillsätt grädden.
Efterstek under lock på svag värme, ca 10 min.
Tillsätt ev. lite soja. Strö över persilja
Servera med kokt potatis och grönsaker, tex. ärter eller brytbönor.
Liknande recept
Halstrad Tilapia med dillstekt svamp
30 min
4
Söndagsgryta med smörfräst svamp
4.5
4
1
Köttgryta med svamp
3
35 min
4
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Skinkgryta med cashewnötter och svamp
3
4
2
Canneloni med svamp, färskost och oregano i tomatsås
4.5
40 min
4
2
Linser med svamp och rötter
1
45 min
2
Basilikadoftande kotlettgryta
5
4
1
Pastagratäng med svamp
4.5
30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!