Kotlettgryta med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En snabb vardagsrätt när man har bråttom.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 1 gul lök
  • Ca 300 g färska champinjoner
  • eller 1-2 burkar konserverade à ca 200 g
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ½ dl grädde
  • (1 tsk äkta soja)
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken
    2. Skölj och skiva champinjonerna, eller häll av spadet på de konserverade och skiva dem ev.
    3. Bryn först kotletterna, sedan lök och svamp i en stekpanna.
    4. Lägg över alltsammans i en gryta.
    5. Salta och krydda. Tillsätt grädden.
    6. Efterstek under lock på svag värme, ca 10 min.
    7. Tillsätt ev. lite soja. Strö över persilja
    8. Servera med kokt potatis och grönsaker, tex. ärter eller brytbönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben