Krabb- och mandelpaj

GI

Ingredienser

  • 40 g hackade rostade mandlar
  • 2 ägg + 2 extra äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök
  • 225 g riven fontinaost
  • 115 g djupfryst krabbkött, tinat eller konserverat som fått rinna av
  • 3¾ dl tjock grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Lägg den rostade mandeln i botten av en pajform som mäter 23 cm i diameter.
    2. Häll äggen och de 2 äggulorna i en bunke och vispa kraftigt. Tillsätt senap, salt, gräslök, ost och krabbkött och blanda väl.
    3. Häll grädden i en teflonpanna och hetta upp den till strax under kokpunkten.
    4. Tillsätt den heta grädden till krabblandningen och häll alltsammans i pajformen. Ugnsbaka i 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben