Krabb- och mandelpaj
GI
Ingredienser
40 g hackade rostade mandlar
2 ägg + 2 extra äggulor
2 tsk dijonsenap
2 tsk salt
2 msk hackad gräslök
225 g riven fontinaost
115 g djupfryst krabbkött, tinat eller konserverat som fått rinna av
3¾ dl tjock grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°. Lägg den rostade mandeln i botten av en pajform som mäter 23 cm i diameter.
Häll äggen och de 2 äggulorna i en bunke och vispa kraftigt. Tillsätt senap, salt, gräslök, ost och krabbkött och blanda väl.
Häll grädden i en teflonpanna och hetta upp den till strax under kokpunkten.
Tillsätt den heta grädden till krabblandningen och häll alltsammans i pajformen. Ugnsbaka i 1 timme.
Liknande recept
Mandelpaj med rabarberkompott
6-8
Äppel- och mandelpaj
6-8
Mazarinkaka/mandelpaj
45 min
8-10
Pasta med krabb- och kantarellsås
30 min
4
1
Choklad och mandelpaj med vaniljglass
Sommarens godaste Kkolapaj
10-12
Mandelpaj med hallon
1 h
5-6
Krabb- och räktoast
4
Snabba krabb- och persiljepasta
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!