Krabba à Krabi

Serverar: 4 portioner

Thaiinspirerad skaldjurssås för riset eller pastan.

Ingredienser

  • 300-350 g krabbkött
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 färska knipplökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 röd paprika
  • 1 dl riven parmesanost
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Värm oljan i en traktörpanna. Lägg i chilifrukten (hackad) och vitlöken (pressad) och fräs en minut eller så. Det ska inte bli bränt. Ha i den hackade löken och fräs en stund till. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Koka ca 10 minuter.
    2. Tillsätt krabban, hackad paprika, klippt thaibasilika, parmesan och salt. Rör om och låt allt bli genomvarmt, kanske koka en minut eller två.
    3. Vill du ha en starkare sås kan du använda mera chili eller ha i lite färdig grön currypasta. Drick öl till, det är gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben