Krabbfria krabbkakor med palmhjärta

Serverar: 4 portioner

Palmhjärta som dessa biffar består av är mjuk och behaglig, den smakar lite som kronärtskocka. Dessa biffar är fluffiga, smakrika och är suveräna som förrätt eller lyxig ensamrätt. De serveras med en fräsch dill- och limemajonnäs. Denna rätt kommer inte att göra dig besviken!

Ingredienser

  • Krabbfria krabbkakor
  • 600 g palmhjärta (2 burkar á 560 g), finns i välsorterade matbutiker eller asiatiska butiker
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl pankoströbröd
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk citronsaft
  • Några droppar tabasco
  • 2 msk finhackad persilja, fryst går bra
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Dill- och limemajonnäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk finhackad dill, fryst går bra
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av lagen från burkarna och mixa sedan palmhjärtana i en matberedare. De ska inte bli allt för fint mixade. Häll över i en bunke. Finhacka paprikan och löken fint och blanda ner i bunken. Rör ner majonnäs, 1 dl pankoströbröd, majsstärkelse, dijonsenap, citronsaft, tabasco, persilja, salt och peppar.
    2. Låt smeten stå och vila i 5 minuter så blir den lite fastare. Forma till biffar och vänd dem i den resterande decilitern pankoströbröd. Stek de krabbfria krabbkakorna gyllene i generöst med olja och låt rinna av på ett hushållspapper.
    3. Blanda ihop samtliga ingredienser till dill- och limemajonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera biffarna tillsammans med dill- och limemajonnäs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben