Thailändska krabbkakor

Serverar: 4 portioner

225 kalorier per portion Krabbkakor är en thailändsk specialitet, och undra på när de smakar så gott.

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 1 dl långkornigt ris
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 burk krabba, 175 g
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
  • 2 ägg
  • 2 tsk thailändsk röd currypasta
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Salladslök
  • Röd chili
  • Koriander kvistar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Pensla fyra ugnssäkra portionsformar med lite av oljan.
    2. Koka riset i rikligt med vatten ca 12 minuter. Häll av riset och spola det i kallt vatten, låt det rinna av väl.
    3. Skala och hacka löken, och pressa vitlöken. Värm resten av oljan i en liten stekpanna, fräs lök och vitlök på svag värme ca 5 minuter.
    4. Blanda ris, lök, vitlök, koriander, krabbkött, fisksås, kokosmjölk, ägg och currypasta. Smaksätt med salt och peppar. Fördela blandningen i formarna. Tillaga i ugnen tills blandningen har blivit fast, 25-30 minuter.
    5. Låt formarna svalna något, stjälp sedan upp dem och garnera med fina skivor av salladslök och röd chilifrukt, samt kvistar av koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben