Krackelerade pepparkakor

Serverar: 70 portioner

Dessa pepparkakor går fortare att baka än de traditionellt kavlade pepparkakorna.

Ingredienser

  • 1 dl sirap
  • 1/2 dl vatten
  • 150 g smör
  • 1/2 msk bikarbonat
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk ingefära
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 dl socker
  • Ca 35 sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Låt sirap och vatten koka upp. Häll det över smöret och rör tills smöret har smält. Låt allt kallna.
    2. Blanda bikarbonaten med kryddorna, rivet citronskal och det mesta av mjölet. Arbeta in det i smeten. Strö över resten av mjölet och ställ degen kallt till nästa dag.
    3. Skålla, skala och halvera mandeln. Blanda samman socker och farinsocker direkt på bakbordet. Lägg degen i det och arbeta in sockerblandningen.
    4. Forma valnötsstora bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Tryck fast en mandelhalva på varje kaka.
    5. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras torrt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben