Kräftor cajun style

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Servera gärna kräftorna på tidningspapper direkt på bordet - det bidrar till den rätta, ruffa inramningen!

Ingredienser

  • 3 kg tinade, kokta kräftor
  • 8 majskolvar
  • 3 gula lökar
  • 3 hela vitlökar
  • 2 apelsiner
  • 20 små potatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk råsocker
  • 8 lagerblad
  • 2 msk salt
  • ca 1 msk cayennepeppar
  • 2 tsk chili spicemix, Santa Maria
  • 2 tsk nymald svartpeppar
  • 3½ liter vatten
  • 1 flaska porter (33 cl)
  • Instruktioner

    1. Skär varje majskolv i tre bitar. Skala och halvera de gula lökarna. Dela vitlökarna i klyftor och skala dem. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i skivor.
    2. Skölj potatisen väl. Har de fint, tunt skal behöver de inte skalas. Lägg grönsakerna i en gryta. Tillsätt apelsinskivor, olja, socker och kryddor. Häll på vatten och porter och koka upp. Koka under lock ca 20 min.
    3. Låt kräftorna rinna av och lägg dem i en stor bunke. Sila av spadet från grönsakerna över kräftorna i bunken. Låt kräftorna bli varma och häll sedan bort spadet. Häll ut kräftorna och grönsaker direkt på tidningsbeklätt bord och hugg in med händerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben