Kräftstjärts- och räktårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Går att förbereda i god tid och går även att frysa om det blir något över. Vilket det i och för sig sällan blir.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mörk kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 170 g räkor
  • 170 g kräftstjärtar
  • 2 gelatinblad
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 200 g philadelphiaost
  • 250 g kesella
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 50 g stenbitsrom
  • Räkor
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Smula kavringen, gärna i matberedare. Smält matfettet och rör ner det i brödsmulorna. Tryck ut brödmassan i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå svalt i ca 1 timme.
    2. Låt gelatinbladen ligga i blöt i lite vatten i ca 10 min, ta sen upp dem och krama ur all vätska. Lägg dem i en kastrull och låt dem smälta på svag värme. Finhacka räkor och kräftstjärtar.
    3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt gelatinet sist och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt och fint på bottnen. Låt tårtan stå svalt i minst 5 timmar eller gärna över natten. Garnera strax före servering.

    Liknande recept

    30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben