Räktårta

Serverar: 3-4 portioner

Perfekt att ha på en liten bjudning.

Ingredienser

  • 4 landgångsbröd
  • Fyllning
  • 1 burk tonfisk i vatten, 150 g avrunnen vikt
  • 1 ½ dl ärtor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Mâchesallad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 200 g skalade räkor
  • Krasse
  • Instruktioner

    1. Mosa tonfisken och blanda med ärtor, hackat ägg, majonnäs, gräddfil, chilisås och citron. Smaka av med salt och peppar.
    2. Kant skät bröden och lägg ihop med fyllningen emellan. Bred créme fraichen ovanpå och runtom.
    3. Garnera med sallad runt kanten och skivade ägg och räkor ovanpå. Strö över krasse.

    Liknande recept

    30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben