Räktårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god smörgåstårta som passa bra på buffébordet eller som ensamrätt.

Ingredienser

  • 12 skivor vitt landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • 100 g rökt laxfilé
  • ca 30-35 g pepparrotsvisp (½ tub)
  • 1 dl crème fraiche
  • Fyllning 2
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g räkor med skal
  • 1 dl majonnäs
  • Fyllning 3
  • 80 g stenbitsrom (en liten burk)
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl hackad dill
  • Garnering
  • Majonnäs
  • 700 g räkor med skal
  • 2 stjärnfrukter
  • Strimlat citronskal
  • 340 g svart stenbitsrom (en stor burk)
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1: Tärna laxfilén ganska fint. Blanda samman den med pepparrotsvisp och crème fraiche.
    2. Fyllning 2: Skala äggen och hacka dem. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman räkor ägg och majonnäs.
    3. Fyllning 3: Skala äggen och hacka dem. Blanda samman dem med stenbitsrom, majonnäs och finhackad dill.
    4. Jämna till brödskivorna och lägg ut tre till botten. Bred över fyllning 1 med lax över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred fyllning 2 med räkor över brödskivorna och täck dem med tre nya brödskivor på samma ledd som den första. Bred fyllning 3 med stenbitsrom över brödskivorna och täck dem med de sista tre brödskivorna. Kantskär tårtan och jämna till kanterna. Bre ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan. Skala räkorna till garneringen. Skiva stjärnfrukterna. Strimla det gula på citronen och förväll strimlorna någon minut i lite vatten. Garnera tårtan med räkorna, stenbitsrommen, citronstrimlorna och lite kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben