Kräftströmming från skärgården

Serverar: 4 portioner

Den här strömmingslådan har vi alltid på bordet till jul, påsk och midsommar. Men naturligtvis så är den lika god när som helst, så väl varm som kall.

Ingredienser

  • 1 kg orensad strömming
  • 2 tsk salt
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk dillfrö
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 msk matolja
  • 3/4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt. Strö över ca hälften av saltet. Rulla ihop fisken med köttsidan utåt och lägg dem tätt i smord eldfast form. Strö den finhackade dillen och dillfröna över. Rör samman tomatpurén med resten av saltet, matolja och vatten. Häll det över strömmingen och täck formen med aluminiumfolie.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 min. 200 grader.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben