Mor Ellens kräftströmming
Jättegod kräftströmmingslåda, mor Ellen gjorde den till jul och påsk varje år - ett fantastiskt matminne från barndomen!
Ingredienser
½ kg strömming (rensad)
3-4 tomater (gärna mjuka)
1 knippe dill
Dillkronor (kan uteslutas)
1 msk margarin
1 dl gräddmjölk eller grädde
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
1 msk ströbröd
Instruktioner
- Ta bort ryggbenet på strömmingen, skölj och torka av. Rulla ihop med en liten dillkvist, skinnsidan utåt. Lägg i smord eldfast smord form.
- Skiva tomaterna och lägg på, likaså dillkronor, margarinet, kryddorna och ströbrödet
- Slå över gräddmjölken och låt fisken koka i ugn, 225 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
- Servera med nykokt potatis, eller till jul- eller påskbordet kall eller ljummen.
Liknande recept
Kommentarer (0)