Mor Ellens kräftströmming

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod kräftströmmingslåda, mor Ellen gjorde den till jul och påsk varje år - ett fantastiskt matminne från barndomen!

Ingredienser

  • ½ kg strömming (rensad)
  • 3-4 tomater (gärna mjuka)
  • 1 knippe dill
  • Dillkronor (kan uteslutas)
  • 1 msk margarin
  • 1 dl gräddmjölk eller grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Ta bort ryggbenet på strömmingen, skölj och torka av. Rulla ihop med en liten dillkvist, skinnsidan utåt. Lägg i smord eldfast smord form.
    2. Skiva tomaterna och lägg på, likaså dillkronor, margarinet, kryddorna och ströbrödet
    3. Slå över gräddmjölken och låt fisken koka i ugn, 225 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
    4. Servera med nykokt potatis, eller till jul- eller påskbordet kall eller ljummen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben