Krämig fransk kyckling

Serverar: 4-6 portioner

Saftiga, ostgratinerade filéer med gräddig sås

Ingredienser

  • 500 g kycklingsfiléer, 4 st
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 dl riven smakrik ost
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Dela varje filé i 2-3 bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra och lägg i ungsform.
    2. Vispa ihop crème fraiche, grädde och dragon i en kastrull. Låt koka upp. Häll blandningen i formen och fördela osten på kycklingen.
    3. Låt steka klart i mitten av ugnen ca 15 minuter i 225 grader. Vrid över till grill värme de sista 5 minuterna.
    4. Servera med pasta eller ris och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben