Krämig löksoppa med lax

Serverar: 4 portioner

Enkel

Ingredienser

  • 500 gram gul lök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • Salt
  • 100 gram gravad eller rökt lax
  • 2 msk grovriven pepparrot
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Fräs den några minuter på svag värme. Rör i mjöl, smula i buljongtärningarna och håll på vattnet, vinet och grädden. Låt småkoka 6-8 minuter. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar. Servera med strimlad lax och riven pepparrot - och gärna smörstekt vitt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben