Krämig stroganoff av fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Underbart god med färsk pasta till. Min nya favoritpastarätt. Dessutom enkelt

Ingredienser

  • 450 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 100 g champinjoner (helst färska)
  • 350 g färsk pasta
  • 1 msk olja
  • 2 tsk senapspulver
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong
  • 100 g frusna , gröna ärter
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i tunna strimlor. Skala, halvera och skiva löken. Ansa och strimla paprikorna. Ansa och skiva champinjonerna.
    2. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt den strimlade fläskfilén och bryn under omrörning i ca 5 minuter. Lägg upp köttet på ett fat.
    3. Bryn lök, paprika, champinjoner, senapspulver och svartpeppar. Fräs under omrörning tills grönsakerna blivit mjuka, ca 5 minuter.
    4. Koka pastan enligt paketets anvisningar. Låt den rinna av och håll den varm.
    5. Tillsätt buljongen, sjud upp och låt sjuda tills blandningen har reducerats, ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ner kött, ärter, crème fraiche och tomatpuré. Låt alltsammans suda tills det är genomvarmt, ca 3 min.
    6. Lägg upp pastan på tallrikar, portionera upp stroganoffen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    catlover 12 oktober 2009

    Tack för ett jättegott recept, kommer att tillagas många gånger.

    evachevy 1 juni 2010

    (2ª försöket att skicka dig denna kommentar) Tack Queenie! Hade inte kyclingbuljong, sá jag tog köttbuljong istället, men det blev SUPER! Bästa stroganoff jag gjort.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben